ОбУ "Христо Ботев"
Обединено училище в село Калугерово
Основно меню

Родители, ученици и учители – в кампания за развитие на средното образование в общината

     Голяма кампания за набиране на средства беляза традиционните коледни чествания на Обединено училище „Христо Ботев“ в Калугерово тази година. В рамките на повече от две седмици учители, деца и родители изработиха множество коледни сувенири и домашно приготвени лакомства. Те предложиха красивите и вкусни продукти на нетърпеливите посетители на базара, който организираха на21 декември 2018г.  в читалище „Тофил Бейков“.
     След като разгледаха и опитаха от всичко, гостите бяха посрещнати на тържеството в добре отоплената и изящно украсена зала на читалището с късмети и бонбони. В 10:30 ч. коледният купон започна и продължи почти два часа, по време на които учениците показха, че са умели не само в учението, но и в танците, песните и забавленията. Дядо Коледа и Снежанка раздадоха големи подаръци на всички, а шумното множество се пренесе в столовата на ОбУ „Христо Ботев“, за да продължи с песните и танците, както и с голяма почерпка. Там учениците и учителите си размениха подаръци и си пожелаха весели празници и приятна ваканция до 3 януари, когато пак ще се срещнат в класните стаи.
     На базара бяха събрани над 300 лв., които ще бъдат използвани за нуждите на паралелката от 8 до 10 клас, която междувременно се увеличи с още двама членове. Така вече желаещи да усвояват професията на готвач са 13 ученици.
     Училището изказва специални благодарности на главния организатор на тържеството г-жа Юлия Попова, на основните участници в подготовката на базара г-жа Ваня Костова, г-ца Емануела Миликина, г-жа Румяна Дикова, г-жа Пенка Пиронкова, г-жа Мариана Димитрова, на всички останали учители, които също се трудиха неуморно за реализацията на това страхотно и положително събитие, както и на родителите, които въпреки студеното време показаха, че децата им са по-важни от личния комфорт, и дойдоха заедно с тях на тържеството, за да чуят и видят над какво са се трудили рожбите им в последните седмици.